Okulumuz Hakkında

Çayağzı İlkokulu
Çayağzı Köyü Merkez no78/1 35890 Kiraz/İZMİR
02325765050
yok
https://cayagziilkokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Okulumuzu eğitim, bilim ve kültür merkezi haline getirerek Kiraz’ın en nitelikli eğitim kurumlarından biri olmasını sağlamak.

MİSYON

Türk Milli Eğitiminin hedefleri doğrultusunda eğitim öğretim hizmetlerini etkin, verimli ve kaliteli şekilde yürüterek toplumsal ve kültürel yönden gelişmiş, ilgi ve yeteneklerinin farkında, kendine güvenen, yaratıcı ve farklı düşünebilen bu sayede bilgiyi üretip aynı zamanda onu doğru kullanabilen; çevresine saygılı, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi, özgür, değişim ve gelişime açık; Atatürk ilkele ve inkılaplarına bağlı, laik ve demokratik toplum düzenini benimsemiş bireyler yetiştirmek.

BAŞARILAR

Öğretmen :12
Öğrenci :191
Derslik :8
BT Sınıfı :1
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :2161
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Tam Gün olup;Öğrencilerin % 95´taşımalıdır.

Öğretim Şekli

Tam Gün olup;Öğrencilerin % 95´taşımalıdır.

Ders Başlama ve Bitiş

09:00-15:40

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Katı yakıtlı Kalorifer

Servis Bilgisi

2023-2024 eğitim öğretim yılında 22 adet öğrenci servisi ile taşıma yapılmaktadır.

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

Çayağzı köyü İzmir’ in Kiraz İlçesine bağlı bir köydür. Köyün ilçe merkezine uzaklığı 11 km’ dir. İlimiz İzmir’e 153 km.’dir.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Köy yeryüzü şekilleri açısından farklılıklar göstermektedir. Köyde dağlık alanların yanı sıra verimli düz arazilerin bulunduğu görülmektedir. Köyün dağlık alanlarında hayvancılık yapılmaktadır. Dağlık kesimlerde az da olsa kestane ve ceviz ağacı yetiştirilmektedir. Köyün düz alanlarında buğday, mısır ve turşuluk biber ekimi yapılmaktadır. Köyün nüfusu 2200’ dür.Okulumuz binası 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında dönüştürülerek Çayağzı Ortaokulu ile aynı binada hizmet vermektedir.

Okulun Sınav Başarı Durumu

2022-2023 yılında 34 öğrenci 8.sınıftan mezun olmuştur. 1 öğrencimiz Ödemiş Fen Lisesi ,1 öğrenci Ödemiş Ticaret Odası proje Okulu ve 1 Öğrenci Ödemiş Aydınoğlu Mehmet Bey AİMHL.lisesine sınavla yerleşmiştir.

Sportif Etkinlikler

Bilimsel Etkinlikler

Proje Çalışmaları

2021-2022 yılında Geleceğin yazarları projesine katılım sağlandı ,İzmir´de sergi yapıldı. Okulumuz Okulum Temiz ve Sıfıt Atık belge sahibidir.

Diğer Hususlar

Okulumuzda 8+1 bilgisayarlı Z kütüphane bulunmaktadır. Okulumuz desrliklerinde Fatih Projesi kapsamında 8 adet Etkileşimli Tahta kurulumu yapılmıştır. Hizmet Puanı 14 dür.